«Τραγούδια μίας χρήσης» από τον Γιάννη Ταυλά

Συμμετέχουν οι Φοίβος Δεληβοριάς, Σπύρος Γραμμένος και Μαρία Τζόγια

«Τραγούδια μίας χρήσης» ή αν προτιμάτε «disposable songs», είναι η δεύτερη δισκογραφική εργασία του Γιάννη Ταυλά και η πρώτη που εμφανίζεται ως τραγουδοποιός, που ερμηνεύει δηλαδή ο ίδιος τα τραγούδια του, σε αντίθεση με τον πρώτο του δίσκο, τις  «Τέσσερεις Τριλογίες», που συμμετείχαν 14 διαφορετικοί ερμηνευτές.

Στο album «Τραγούδια μίας χρήσης» συμμετέχουν φιλικά και μοιράζονται ντουέτα μαζί με τον Γιάννη ο Φοίβος Δεληβοριάς (Πες μου ένα ψέμα), ο Σπύρος Γραμμένος (Ίσως μια μέρα) και η Μαρία Τζόγια (Εγωιστικό τραγουδάκι).

Όσο για την ερώτηση “Γιατί τραγούδια μίας χρήσης” η απάντηση έρχεται από τον ίδιο τον δημιουργό.

“Αισθάνομαι ότι τα τραγούδια και γενικά η τέχνη στην εποχή μας  έχει γίνει μίας χρήσης, κάτι δευτερεύον σε ένα αέναο scroll down στο κινητό. Όλοι μας έχουμε διάσπαση προσοχής, όλοι βαριόμαστε εύκολα, όλοι μένουμε σε μια επιφανειακή τριβή και χάνουμε την ουσία ή μάλλον δεν μας απασχολεί η ουσία.

Ήθελα λοιπόν να βγάλω τη γλώσσα μου σε όλο αυτό, να βγάλω δηλαδή την γλώσσα μου στο κινητό, αλλά καταλήγω να βγάζω selfie και να κάνω story, γιατί ανήκω και εγώ στην εποχή μου.


Θέλω να πω ότι για να γράψω αυτά τα τραγούδια μπορεί να βασίστηκα σε  σκέψεις και βιώματά μου, ακόμα και σε παιδικές μου αναμνήσεις, αλλά το έκανα ως κάποιος που ζει στο σήμερα. Έτσι, κάτι βαθιά προσωπικό ίσως και να μετουσιώνεται σε κάτι που αφορά και άλλους, ένα τραγούδι μιας μεγαλύτερης παρέας.

Τα τραγούδια αυτά είναι μίας χρήσης, ακούστε τα και πετάχτε τα, στην ανακύκλωση όμως για να μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν ως υλικά από έναν μελλοντικό τραγουδοποιό που ίσως φτιάξει κάτι καλύτερο με αυτά. Γεια”

Έχουν ήδη κυκλοφορήσει 2 τραγούδια ως προάγγελοι του album, το «Αισιόδοξο τραγουδάκι (μια μέρα θα πεθάνουμε…)» και το «Ρομαντικό τραγουδάκι».

Η ηχοληψία, η μίξη, η ενορχήστρωση και το παίξιμο όλων των οργάνων έγιναν από τον Γιάννη Ταυλά (PirARTe studio). Το mastering υπογράφει ο Αντώνης Τζώρτζης (Exceptional Mastering) , oι φωτογραφίες είναι της Πόπης Στέλλας Τσίτου και η γραφιστική επεξεργασία από τον A. Koufi. Ψηφιακή διανομή από την Digital Minds.

Ακούστε ολόκληρο το album στο YouTube Εδώ