Το «Φλεβαριάτικο» τραγούδι του Ορφέα Περίδη

«Βαρέθηκα τις συμβουλές, των φίλων τις παγίδες…»


Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group το τελευταίο album του Νίκου Ζιώγαλα με τίτλο «Άλλες φωνές», που περιλαμβάνει μια επιλογή από δέκα παλαιότερα, λιγότερο γνωστά τραγούδια του, σε συνδυασμό με κάποιες επιτυχίες του. Συμμετέχουν οι «On The Road», Λάκης Παπαδόπουλος, Τζώρτζια Κεφαλά, Διονύσης Σαββόπουλος, Ορφέας Περίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Τσινιδέλος, Σαββέρια Μαργιολά, Κατερίνα Ντίνου και ο Νίκος Ζιώγαλας.

02.ZIWGALAS ALLES FWNES 3000x3000 FINAL

Ανάμεσα στα τραγούδια είναι και το «Φλεβαριάτικο», σε μουσική του Νίκου Ζιώγαλα και στίχους του Ισαάκ Σούση, που ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 2001 από την Αναστασία Μουτσάτσου, για τις ανάγκες του δίσκου «Κέρασμα». Στις «Άλλες φωνές», το τραγούδι διασκευάσθηκε από τον Οδυσσέα Τσάκαλο και το συγκρότημα «Δραμαμίνη» και ηχογραφήθηκε με τη φωνή του Ορφέα Περίδη.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Οδυσσέας Τσάκαλος (τύμπανα), Βαγγέλης Χάνος (μπάσο), Νίκος Ζιώγαλας (νταούλι), Χάρης Μιχαηλίδης (ακουστικές & ηλεκτρικές κιθάρες), και Τάσος Φωτίου (πνευστά). Η διεύθυνση παραγωγής ήταν του Οδυσσέα Τσάκαλου, οι ηχογραφήσεις και οι μίξεις έγιναν στο «RED HOUSE» από τον Τάσο Ζαφειρίου, οι ηχογραφήσεις των «Δραμαμίνη», καθώς και η φωνή του Ορφέα Περίδη έγιναν στο στούντιο «STEREO».

Το album «Άλλες φωνές» κυκλοφορεί σε cd από το Ogdoo Music Group και τα τραγούδια του είναι διαθέσιμα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες: https://orcd.co/allesfones

Πηγή ogdoo.gr