Νέο single: “Εξωγήινος” – Θοδωρής Τσάτσος

Με αφορμή αυτό τον Μάιο που είναι ο ευρωπαϊκός μήνας διαφορετικότητας σας παρουσιάζουμε το τραγούδι «Εξωγήινος» από το ομότιτλο album του Θοδωρή Τσάτσο, σε δικούς του στίχους και μουσική του Δημήτρη Ιλεμόσογλου.

Ο ίδιος ο στιχουργός και ερμηνευτής μας εξηγεί τι σημαίνει για τον ίδιο ο «Εξωγήινος»:

“Νομίζω πως σε πολλούς στιχουργούς συμβαίνει, να υπάρχει κάποιο θέμα που τους καίει να γράψουν κάτι για αυτό, κι όμως να περάσει καιρός μέχρι να το τολμήσουν. Τέτοιο τραγούδι είναι για μένα ο «Εξωγήινος». Είμαι τόσο μέσα στην πόλη και τη ζωή της με πολλούς τρόπους, κι όμως συχνά έχω την αίσθηση πως πολλοί με βλέπουν σαν εξωγήινο λόγω τη τυφλότητάς μου. Αυτή την αίσθηση ήθελα να αποδώσω και να μιλήσω για το πόσο αστείο είναι να διαχωρίζει κανείς τους άλλους, να τους κοιτά παράξενα, ακόμη και καχύποπτα, απλώς επειδή με μια πρώτη ματιά δεν του μοιάζουν. Ο Μάιος είναι ο ευρωπαϊκός μήνας διαφορετικότητας. Αν και με κάνουν να νιώθω αμήχανα οι διάφορες παγκόσμιες ημέρες, δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω, πως δίνεται μια ευκαιρία να μιλήσουμε για πράγματα που συνήθως μας βολεύει να προσπερνάμε…”

Έπαιξαν οι μουσικοί Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο, effects, φωνητικά), Στέλιος Πασχάλης (τύμπανα) και Δημήτρης Ιλεμόσογλου (κιθάρες). Η ηχογράφηση και η μίξη πραγματοποιήθηκαν από τον Δημήτρη Τσεκούρα (Riot Studio) ενώ το mastering από τον Δημήτρη Σίντο. Οι φωτογραφίες είναι της Γιώτας Εφραιμίδου και η Ελένη Άννινου επιμελείται γραφιστικά τα εξώφυλλα του album.