Μάγεψε το Παλλάς η Ευανθία Ρεμπούτσικα – Sold out και οι δύο συναυλίες της

Πάνω και κάτω από τη σκηνή, ανάμεσα στον κόσμο που έκανε δύο βράδια sold out και τις δύο συναυλίες της στο Παλλάς, με το  κόκκινο βιολί της να μαγνητίζει βλέμματα και καρδιές, η  Ευανθία Ρεμπούτσικα γέμισε με φως και μουσική τις καρδιές των θεατών.


Φέρνοντας χαρά και ελπίδα με τις μελωδίες της, η Ευανθία  χάρισε δύο αξέχαστες νύχτες στον κόσμο που ήρθε να ακούσει ένα «άλλο sountrack των ημερών που ζούμε, ελπιδοφόρο με ήχους που θα μπορούσαν να απαλύνουν τις αγριότητες της σημερινής εποχής». Με μια υπέροχη ορχίστρα, πιο κεφάτη από ποτέ, σε απόλυτη μουσική επικοινωνία και με ενέργεια που έφευγε από τη σκηνή και τύλιγε το κοινό και το ξεσήκωνε με τύμπανα και ντέφι και τρομερό ρυθμό. 


Ήταν πραγματικά το ωραιότερο ραντεβού της άνοιξης, στις 13 και 14 Μαρτίου, ξύπνησε συναισθήματα, πλημμύρισε το Παλλάς με νοσταλγία, συγκίνηση, άγρια χαρά, ελπίδα. «Σε κάθε live η εμπειρία της διάδρασης με την Ευανθία Ρεμπούτσικα σε καθηλώνει. Βυθίζεσαι χωρίς επιστροφή σε μια μουσική επιτέλεση, όπου κάθε ερμηνεία από την δημιουργό και την ομάδα της χτίζει έναν μαγικό βυθό πλούσιο σε όλα όσα βιώνεις στο ανεπανάληπτο ταξίδι της ζωής. Και κυριολεκτικά δε λείπει τίποτα! Όμως όλα γίνονται μουσική και μεταγγίζονται με μουσική ερμηνεία, γίνονται ηχόχρωμα τόνος ένταση, ρυθμός, παύση… Τυχεροί και ευγνώμονες είμαστε όσοι σε συναντήσαμε ξανά στην Ιεροτελεστία της άνοιξης την Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Παλλάς». (tlife.gr

Όσο για τους εξαιρετικούς μουσικούς, Πέτρο Κούρτη και τους Drum Voice (Μάκης Κρέτσης, Γιώργος Φασόλης, Αποστόλης Σαμαράς στα  κρουστά), Πάνο Δημητρακόπουλο (κανονάκι), Ανδρέα Συμβουλόπουλο (πιάνο), Θάνο Σταυρίδη (ακορντεόν), Πέτρο Βαρθακούρη (μπάσο), Χρήστο Καλκάνη (κλαρινέτο), Δημήτρη Σταρίδα (τρομπόνι), Γιάννη Οικονομίδη (τρομπέτα), μόνο άριστες εντυπώσεις: «Τα κρουστά έδιναν ρυθμό, ξεσήκωναν, μας κρατούσαν σε αγωνία και άλλοτε επιβράδυναν, δίνοντας χώρο στους υπέροχους σολίστ, το ακορντεόν, το πιάνο, το κανονάκι, τα πνευστά, το κοντραμπάσο, αναλάμβαναν ρόλους διαφορετικούς, πρωταγωνιστικούς ή συνοδευτικούς, σε μια πραγματικά εκπληκτική συνεργασία… Ήταν μια συζήτηση με νότες, σε όλες της τις εκφάνσεις: σε πειράγματα, σε χαρούμενες, έντονες και πιο ήρεμες στιγμές, σε διαλόγους (ανάμεσα στο ακορντεόν και το βιολί), σε σεβασμό στον χρόνο του καθενός να εκφραστεί, πράγματα δηλαδή που μόνο μουσικοί που συνεργάζονται καλά μπορούν να επιτύχουν και να μεταδώσουν”. (musicity.gr)

Μέχρι την επόμενη συναυλία της Ευανθίας, μείνετε συντονισμένοι!

Φωτογράφοι: Elli Poupoulidou & Christina Karagianni.